DSC_0053.JPG

JERRY BAETEN

Ik ben Jerry Baeten (°1968). Ik studeerde Moraalwetenschap aan de Universiteit Gent. Na deze studies woonde ik 7 jaren in Peru. In 2000 keerde ik terug en studeerde verpleegkunde (optie Geestelijke Gezondheidszorg). Van 2008 tot 2012 volgde ik de opleiding tot systeempsychotherapeut aan het IPRR (Instituut voor Psychotherapeutische Relaties en Reflecties). In 2013 startte ik met de opleiding tot hypnosedeskundige.
Ik ben lid van de BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling), lid van de BWP (Beroepsvereniging voor Wetenschappelijk onderbouwde Psychotherapie) en lid van de VHYP (Vlaamse Vereniging voor Wetenschappelijke Hypnose).
Van 2006 tot 2013 werkte ik als sociotherapeut in een Therapeutische Gemeenschap voor mensen met een dubbele diagnose (psychische aandoening in combinatie met middelenmisbruik). Sindsdien werk ik in een mobiel crisisteam voor ambulante hulp bij mensen in een (sub-)acute crisis met een psychiatrische of psychische component.
Eind 2012 begon ik mijn activiteit als psychotherapeut in bijberoep: eerst in een privépraktijk en nu bij de Groepspraktijk Balans.
Voor mij is therapie in essentie de authentieke ontmoeting tussen 2 of meer mensen, met als bedoeling in en door dialoog te komen tot nieuwe kennis over jezelf, de ander en de wereld. Ik gebruik hiervoor taal (conversatie, poëzie, verhalen,…), maar soms ook beelden, muziek en hypnose. 
Ik ben geschoold in de samenwerkende en waarderende benadering van de systeempsychotherapie. Deze open benadering van therapie leent zich voor vele problematieken. Mijn stijl is direct en respectvol en mijn interventies zijn erop gericht de ander zo snel mogelijk terug in zijn eigen kracht te zetten. Ik heb een bijzondere affiniteit met depressie en burn-out, zingevingsvragen en existentiële problemen, verslavingsproblemen, persoonlijkheidsproblemen en partnerrelatieproblemen...
(Bij Balans doe ik individuele en relatietherapie.)